Descriere Parteneri

Parteneri

Observator pentru Dezvoltarea Invatarii Permanente

 

 

Asociatia Observator pentru Dezvoltarea Invatarii Permanente, solicitantul, este o organizatie non-guvernamentala, infiintata prin asocierea unor membri cu experienta relevanta in domeniul educatiei, formarii profesionale si dezvoltarii resurselor umane. Solicitantul detine un portofoliu important de expertiza, activitati si rezultate dobandit prin implicarea directa a membrilor sai in coordonarea si implementarea unui program finantat de European Training Fundation timp de peste 10 ani, dar si prin activitati de cercetare in cadrul diferitelor programe nationale sau internationale. Din aceasta perspectiva, solicitantul are un portofoliu de competente relevante pentru problematica proiectului: o experienta importanta in domeniul managementului de proiecte si programe educationale; o activitate constanta de evaluare si monitorizare a diferitelor aspecte caracteristice sistemului de formare profesionala initiala si continua din Romania; o activitate de implementare a diferitelor metodologii de evaluare si monitorizare a diferitelor aspecte care tin de domeniul formarii profesionale. Membrii care fac parte din organizatia solicitanta detin o experienta recunoscuta ca experti in programe de cercetare-dezvoltare, formare si alte tipuri de interventie educationala pe teme precum: analiza sistemelor de educatie si formare profesionala in Romania, coordonarea de cercetari privind nevoile de formare initiala si continua, monitorizarea si evaluarea insertiei pe piata muncii a absolventilor diferitelor niveluri de invatamant, realizarea inventarului furnizorilor de formare din Romania, elaborarea de strategii si documente de politica educationala adresate diferitelor grupuri tinta s.a. Cele mai importante programe coordonate si implementate de catre membrii asociatiei, relevante din perspectiva proiectului, au fost urmatoarele: • analize privind impactul social al formarii profesionale in Romania – ancheta in intreprinderi centrata pe analiza impactului participarii la programe de formare continua asupra angajatilor si angajatorilor; • rapoarte anuale privind modernizarea sistemului de educatie si formare profesionala in Romania; • activitati de tip Peer Review privind parteneriatul social in formarea continua; • dezvoltarea de programe de formare privind fondurile structurale in Romania • studii si analize privind insertia socio-profesionala a absolventilor de liceu si invatamant post-liceal.

TBWA/Bucuresti

 

Este o agentie de comunicare full-service, ce asigura urmatoarele categorii de servicii: servicii integrate si complete de strategie de comunicare; management de cont; evenimente speciale; organizarea de seminarii, targuri, expozitii, caravane; dezvoltarea si executia de platforme creative; servici de tip Public Relation; servicii de productie tiparituri, spoturi radio si TV ; pregatire pentru tipar, etc. TBWA Bucuresti face parte din reteaua internationala TBWA, care este prezenta in peste 40 de tari. In perioada 2004-2007 TBWA a fost catalogata ca cea mai creativa retea la nivel mondial.

Experienta in domeniu:

TBWA  a coordonat sau a fost implicata ca partener in diverse alte programe si campanii media pe teme de educatie, asistenta si integrare sociala. Relevante pentru problematica si domeniul de interventie ale proiectului sunt urmatoarele: - Programul SPER impotriva discriminarii rromilor – a fost desfasurat pe parcusul anului 2007, constand intr-o campanie integrata de comunicare adresata atat publicului larg, cat si purtatorilor de opinie, reunind sub o platforma strategica comuna eforturi din sfera guvernamentala, domeniul privat si societatea civila - Programul Crucea rosie \"Victimele inundatiilor au nevoie de hainele tale\" – a implementat o campanie sociala de ajutorare a victimelor inundatiilor din 2006. Aceasta campanie a fost premiata cu Medalia de Bronz la Festivalul International de la New York 2006, Golden Angel la Ad\'Print 2006 si cu Medalia de Aur pentru cea mai buna campanie sociala si cea mai buna campanie de presa la Ad\'Or 2006.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile

 

 

 

Este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata ca persona juridica fara scop lucrativ in anul 1994, la initiativa Comisiei Europene. Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile este un purtator de cuvant al sectorului neguvernamental, un partener pentru Guvern, donatori si cetateni, un model in implementarea si respectarea de standarde, pepiniera de experti/un cadru de dezvoltare a abilitatilor si competentelor profesionale. FDSC ofera servicii eficiente pentru organizatiile neguvernamentale, evalueaza si promoveaza politici si este un partener de dialog pentru administratia publica si organizatii neguvernamentale. Viziunea Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile este aceea a unei societati civile influente si autonome capabile sa raspunda nevoilor oamenilor.

Experienta in domeniu:

FDSC a jucat un rol activ in dezvoltarea de parteneriate cu alte organizatii ale societatii civile (Coalitia ONG din domeniul social, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare FOND etc.) si are o experienta importanta in initierea unor politici publice in domeniul nonguvernamental (initiativa 2%, legislatia privind organizarea si functionarea asociatiilor si fundatiilor, cadrul fiscal). Organizatia s-a implicat in numeroase campanii publice de informare si advocacy, in organizarea de conferinte, seminarii, dezbateri publice locale si nationale. De asemenea, FDSC editeaza si promoveaza buletinul electronic Voluntar , lansand recent un portal specializat (www.StiriONG.ro) care gazduieste cea mai completa si actualizata baza de date a structurilor asociative din Romania - Catalogul societatii civile 2008. FDSC este partener in diferite programe de cercetare internationale privind sectorul nonprofit alaturi de organizatii recunoscute (CIVICUS, Universitatea Johns Hopkins, USAID etc.). FDSC reprezinta unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de instruire in sectorul nonguvernamental din Romania. Calitatea serviciilor de instruire poate fi demonstrata de catre cei peste 7500 participanti din toata tara, care au beneficiat de mai mult de 550 de cursuri in domenii ca: management de proiect, scrierea propunerilor de finantare pentru fondurile europene, formare de formatori, management financiar, planificare strategica etc. FDSC este organizatia cu cea mai mare experienta in managementul finantarilor nerambursabile adresate societatii civile din Romania. Din 1996, peste 3000 de organizatii neguvernamenale au fost beneficiari ai proiectelor administrate direct sau pentru care FDSC a acordat asistenta tehnica, valoarea fondurilor pe care FDSC le-a administrat in mod direct sau pentru managementul carora a acordat asistenta tehnica autoritatilor publice romanesti este de peste 30 milioane Euro.

Gnosos Consult

 

 

Firma Gnosos Consult ofera consultanta si participa in acelasi timp la dezvoltarea si implementarea de proiecte privind dezvoltarea resurselor umane. Domeniile de activitate prevazute in statut includ urmatoarele: cercetare-dezvoltare in domeniul stiintelor sociale si umaniste; servicii de furnizare si management al fortei de munca; cursuri de formare profesionala continua, editare de carti, ghiduri, reviste; realizare de soft-uri si consultanta in tehnologia informatiei; administrarea paginilor web si activitati ale portalurilor web. Toate aceste activitati sunt realizate la un inalt nivel calitativ de catre cei 8 asociati care au o experienta solida in urmatoarele domenii: politici europene si nationale in domeniul educatiei, formarii si incluziunii sociale; dezvoltarea institutionala; monitorizare si evaluare; dezvoltarea, implementarea si monitorizarea programelor de formare; cercetare-dezvoltare pentru educatie si formare; comunicare si relatii publice; IT; achizitii si proceduri financiare. Gnosos Consult are de asemenea o vasta retea de experti romani si europeni, care ne permite organizarea de schimburi de experienta si transferul de bune practici din diverse state membre ale Uniunii Europene.

Experienta in domeniu:

Desi este nou infiintata, firma Gnosos a acumulat deja experienta relevanta pentru domeniul de interventie al acestui proiect si activitatile ce urmeaza a fi derulate in cadrul sau. Prin expertii sai, Gnosos Consult are o experienta bogata in facilitarea proceselor de consultare interinstitutionala pentru elaborarea de politici si planuri strategice in domenii precum educatia si formarea profesionala, incluziunea sociala, imigratia. In acelasi timp, a oferit consultanta pentru elaborarea si depunerea spre finantare a unui proiect ce presupune organizarea unui program de master pentru dezvoltare de resurse umane in domeniul educatiei. De asemenea, firma Gnosos a elaborat propuneri de proiecte de campanii publice de comunicare pe tema combaterii discriminarii unor grupuri dezavantajate, pentru evaluarea de impact si pentru promovarea unor bune practici identificate in cadrul unor proiecte europene din domeniul educatiei. In acelasi timp, avem in pregatire si alte propuneri de proiecte, pentru promovarea sanatatii ocupationale, privind consilierea scolara sau pentru imbunatatirea curriculumului scolar si a sistemelor de evaluare in invatamantul preuniversitar.